Családi program Budapest

Budapesten jártok és valami igazán szuper családi programot kerestek, ami a kicsiket és nagyokat egyaránt képes lekötni és szórakoztatni? Látogassatok el Budapest Retro Élményközpontunkba, ahol a rendszerváltás előtti idők ikonikus jelenségeivel találkozhattok! Interaktív kiállításunk segítségével a sokat megélt korosztály nosztalgiázhat, míg a kisebbek játékosan, tapasztalati úton ismerhetik meg a történelmet!

Családi program Budapest

Családi program Budapest - Rossz időben is jó helyen

Budapest Retro Élményközpontunk Budapest belvárosában helyezkedik el és teljes egészében fedett térben, három emeletnyi területen vehetnek részt időutazáson kedves látogatóink. Intézményünk minden nap reggel tíz órától este nyolcig várja a nosztalgiázni vágyó közönséget. Ennek értelmében legyen bármilyen az időjárás, nálunk mindig színes és érdekes programok várják az egész családot.

 

Családi program Budapest – Mindent a szemnek és a kéznek

Élményközpontunk nevéhez hűen nem csak érdekes és látványos múzeum, de valódi élményeket is kínál látogatóinak. Hiszen nálunk nem érvényes a „Mindent a szemnek, semmi a kéznek!” szabály, ugyanis itt minden megtapogatható és kipróbálható! Legyen szó kicsikről vagy nagyokról, itt mindenki vezethet Lada rendőrautót, felülhet egy valódi Pannónia motorra, és korhű ruhákat próbálhat fel!

 

Családi program Budapest – Retro élmény, modern környezet

Múzeumunk a rendszerváltás előtti időszakot hivatott bemutatni, s azért, hogy ez a lehető legkényelmesebb és leghiánytalanabb módon történhessen, modern okos eszközöket hívtunk segítségül. Így míg a bemutatott jelenségeket megélt korosztály tapasztalatai elmesélésével járulhat hozzá a teljeskörű élményhez, addig a már digitalizált világban felnőtt gyerkőcök illetve az ezen eszközöket aktívan használó felnőttek is extra információkhoz juthatnak az érintőképernyős infótáblák és kvízjátékok segítségével.

 

Családi program Budapest – Családfakutatás

Bár a rendszerváltás előtti időkről ma már mint történelemről is beszélünk, korban mégsem áll tőlünk olyan távol – mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy a közösen idelátogató családok egy része nosztalgikus élményekkel, míg másik részük történelmi tudással gazdagodik. Ez olyan lehetőségeket kínál, mint, hogy például felkutathatjátok a nagyszülők elérhetőségét egy-egy korabeli telefonkönyvben, vagy, hogy a kiállítási tárgyakhoz kapcsolódva családi legendákat mesélhettek. 

 

Családi program Budapest – Családi fotók az unokákkal nagyiék korából

Élményközpontunkban rengetek színes díszlet várja az ide látogatókat, és mivel nálunk nem érvényesek a klasszikus múzeumi tilalmi szabályok, így a fotózás sem tiltott. Kreáljátok hát újra a fotóalbumban látott képeket az új családtagokkal is! Adjátok oda az unokának anya régi kis piros tárcsás telefonját, igyatok együtt Macikávét, vagy hagy fogja az unoka papa derekát a jó öreg Pannónián!

 

Családi program Budapest – A valódi divat visszatér

Napjainkban hódítanak csak igazán a retro darabok! A fiatalokon újra trapéznadrág, farmerkabát és pöttyös-kockás darabok virítanak. Kiállításunkon kinekt segítségével mind felpróbálhatjátok a rendszerváltás előtti időszak legikonikusabb ruhadarabjait, és rávilágíthattok, hogy nincs is akkora generációs szakadék köztetek a divat terén. Hiszen az igazán maradandó stílusok újra és újra visszatérnek!

 

Családi program Budapest – Retro ízek

Az igazán kerek családi programnak természetesen az étkezés is része kell, hogy legyen. Ha megéheznétek, akkor retro büfénkben a kicsik és a nagyok számára is találtok ínycsiklandozó ételeket és italokat. Egyetek például retro hotdogot, vagy egy igazán laktató krumplislepényt, majd öblítsétek le retro habos presszókávéval vagy limonádéval, após és veje igyon pertut tegeződésükre egy finom konyak segítségével! Az édesszájúakat többek között kakasnyalóka, minyon és Limó por várja! Ráadásul étkezdénk a múzeum zárása után még két óráig nyitva tart így a látogatási időtökből sem vész el, érkezzetek akár késő délután!

Gyertek el hozzánk és legyetek részesei egy olyan családi programnak Budapesten, ahol garantáltan l érzi magát a nagyitól az unokáig mindenki, hiszen mind találtok magatok kedvére valót! 
 

Jegyvásárlás

Budapest Retro Élményközpont
Interaktív családi élményközpont, 3 szinten

Kövess minket közösségi média felületeinken is,

hogy értesülj legújabb híreinkről 

Facebook Instagram


Barion
Oldalak
Nyitva tartás

Bisztró: H-V 10:00-22:00

Kiállítás: H-V: 10:00-20:00


Kapcsolat

Telefonszám: +36-70-kattints

E-mail cím: kattints

Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 4.