GYERE EL ÉS...

próbáld ki milyen egy Lada rendőrautóval járőrözni a Gazdagréti lakótelepen a Szomszédok teleregény idején, nézd meg mi mindent vitt magával az űrbe Farkas Bertalan, hallgass korabeli vicceket vagy kabarékat telefonfülkéinkben, készíts magadnak retró emléklapot saját fotóddal vagy próbáld ki magad bemondóként a korabeli Híradó stúdiójában. És ez csak néhány a számtalan különleges tárgyat bemutató 3 szintes létesítmény számtalan élménye közül. 
Nézz be minden zugba, mert ezernyi érdekességgel várunk!

És ha időutazásod során megéheznél, vár az Élményközpont hangulatos Bisztrója számos retró étellel és itallal. Nálunk Bambi is kapható!

Várunk szeretettel egy felejthetetlen interaktív időutazásra a Budapest Retro Élményközpontba!


Az Élményközpont története

Az Élményközpont, a Bisztró és a "BALATON" Rendezvényterem kivitelezése több mint 6,5 évig tartott. A létesítmény belső kialakítása teljesen egyedi. Minden látványelem kifejezetten ide lett tervezve és egyedileg legyártva, kivéve természetesen a korszak ikonikus tárgyait, melyek mindegyike eredeti.

A belsőépítészeti kivitelezés során 4.733 egyedi alkatrészt terveztünk, melyeket összesen 92.816 példányban gyártattunk le. Az alapanyagként felhasznált fém tömege 114.000 kg volt, melyből a lézervágó gépek 1.358 munkaóra alatt vágták ki a szükséges elemeket. Az élhajító gépek 47.800 méternyi lemezt hajlítottak meg a szükséges szögben, de a présgépeken is több mint 1.140 egyedi fémalkatrész készült. A festett installációk felülete meghaladta a 8.750 négyzetmétert, és ezek összeépítése során több mint 542.000 csavart és egyéb kötőelemet használtunk fel.

A kivitelezés időtartama alatt elfogyasztott kávé mennyiségét 1.300 literre becsüljük :)

  • Az Élményközpont része többek közt:
  • -9 régi motorkerékpár
  • -3 gépkocsi, köztük egy szimulátorrá alakított Lada rendőrautó, mellyel a virtuális Gazdagréti lakótelepen járőrözhetsz
  • -a korabeli Híradó stúdiójának díszlete két hatalmas eredeti (és működő) TV kamerával
  • -öt interaktív telefonfülke működő retró készülékekkel
  • -A 82-es Magyar-Szovjet űrutazáshoz kapcsolódó számos relikvia, köztük egy űrruha, ugyanaz a típus amiben Farkas Bertalan utazott a Szojuz 36 fedélzetén
  • -egy korhűen berendezett lakásbelső ami a Szomszédok teleregényt idézi
  • -egy nagy interaktív tükör mely retro ruhákba öltöztet
  • -egy korabeli utca boltokkal, felvonulási tribünnel autókkal és egy Áfor benzinkúttal ahol többek közt a Valmar Úristen c. kilpjét is forgatták (de forgatott már nálunk többek közt a NEOTON Família, a Hungária, a DAL c. produkció számos énekes sztárja, Nagy Feró, Polgár Peti, Nótár Mary..)
  • Nézz be minden zugba, mert rengeteg látványos és izgalmas dolog vár még nálunk...