Budapest interaktív múzeum

Budapest Retro Élményközpontunkban mindenki átélheti a rendszerváltás előtti időszakot az ikonikus ételektől kezdve a divaton át a közlekedésig, s mindezt úgy, hogy a teljes kiállítás alatt digitális okoseszközök segítik az információszerzést és a meglévő tudás tesztelését. Mindemellett minden nálunk fellelhető kiállítási tárgy megérinthető és kipróbálható, hogy az élményt ne csupán nagyra nyitott szemekkel szerezhessék meg látogatóink, de az interaktivitás lévén teljes egészében átélhessék azt.

Budapest interaktív múzeum

Budapest interaktív múzeum – Retro járművek testközelből

Élményközpontunkban kipróbálhatjátok, milyen lehet Lada rendőrautóval járőrözni a Gazdagréti lakótelepen egy szimulátor segítségével és felülhettek egy valódi Pannónia motorra. Sőt! Még az űrhajózás rejtelmeibe is bepillanthattok, és megnézhetitek, mennyi mindent vitt magával Farkas Bertalan az űrbe. A legjobb az egészben pedig az, hogy mindenhez hozzáérhettek, mindenre felülhettek és nem érvényes a mindent a szemnek, semmit a kéznek szabály!

 

Budapest interaktív múzeum – Retro divat mindenkinek

Van egy szuper kinekt szerkezetünk, amellyel mindenki felpróbálhatja a rendszerváltás előtti kor ikonikus ruhadarabjait. Ráadásul mivel a retro divat újra hódít, ez a szerkezet nem csak a nosztalgiázni vágyók számára nyújt élményeket, de a mai divat szerelmeseinek is segíthet inspirálódni. Ha pedig ez nem lenne elég, a textíliákon túl a korabeli kozmetikumok is megvizsgálhatók és megvitathatók! Hát nem nagyszerű anya-lánya program, hogy felfedezzétek, nincs is akkora szakadék a generációk divatja közt?

 

Jegyvásárlás

 

Budapest interaktív múzeum – Retro ízek

Büfénk kínálata lehetővé teszi, hogy ne csak beszélgessetek arról, milyen is volt a „streetfood” negyven évvel ezelőtt, mikor még nem a gyros és a kínai hódított a vasútállomások utasellátóiban. Kóstoljatok lepényt, zsírosdeszkát, hotdogot, presszókávét habbal, kakasnyalókát és Limó port! Máris érzed az ízeket a szádban, ugye? Pedig ez még nem minden, gyere el és nosztalgiázz az ízek világában is!

 

Budapest interaktív múzeum – Családfakutatás

Természetesen múzeumunk nem csak a kor különlegességeit megtapasztaltakat várja, hanem a fiatalabbakat is. Ha közös családi programon vesztek részt, akkor igazán érdekes lehet a kisebbekkel együtt végigbújni a régi telefonkönyveket nagyi és a többi rokon telefonszámát keresve. 
Ráadásul kiállítási tárgyaink az olyan családi legendák elmesélésére is teret nyújtanak, amelyekről a hétköznapokban talán nem esne szó. Te meséltél már például arról a gyerkőcöknek, hogy milyen volt hurkakonzervet enni, vagy, hogy mekkora szenzációnak számított, ha narancsot vagy banánt hozott a Télapó?

 

Budapest interaktív múzeum – Családi fotók

Arról már esett szó fentebb, hogy nálunk nem érvényes a klasszikus múzeumi „Mindent a szemnek, semmit a kéznek!” szabály, de van még valami, amiben igazán eltérünk más kiállításokat rendező intézményektől. Nálunk nemcsak, hogy lehet, hanem szinte muszáj fotózni! Rengeteg díszletünk van, ahol szelfit készíthettek, vagy újra alkothatjátok a régi fotóalbum fekete-fehér fényképeit. Hiszen ki ne akarná Papa derekát fogni egy Pannónián, vagy híradós bemondó lenni a régi televíziózás kellékei közt?

 

Budapest interaktív múzeum – Letűnt hétköznapok

Bár az olyan ikonikus jelenségek, mint a retro járművek vagy öltözködés gyakran napjaink fiataljainak sem teljesen ismeretlenek, nincs ez így az átlagos hétköznapok jelenségeivel. Egy az interaktív múzeumunkban tett látogatás azonban alkalmas lehet, hogy ezekről is szó essen a családon belül, így pedig csökkenthessük a generációs szakadékot a családtagok közt. Hiszen milyen jó is lesz majd, ha nagyi úgy mesélhet, hogy „Tudod kincsem, együtt is néztük: mi még cukros kenyeret ettünk és zacskóból ittuk hozzá a tejet.”.
 

Jegyvásárlás

Budapest Retro Élményközpont
Interaktív családi élményközpont, 3 szinten

Kövess minket közösségi média felületeinken is,

hogy értesülj legújabb híreinkről 

Facebook Instagram


Barion
Oldalak
Nyitva tartás

Bisztró: H-V 10:00-22:00

Kiállítás: H-V: 10:00-20:00


Kapcsolat

Telefonszám: +36-70-kattints

E-mail cím: kattints

Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 4.